torstai 9. helmikuuta 2012

Helou!

Moips!

eli tämä on nyt se uusi blogi, jonka tekemistä olen harkinnut jo suunnattoman pitkään! Ensisijaisesti kirjoitan tätä ns. itselleni, jotta pysyn perässä valmennuksista, niiden edistymisestä ym, eli melko yksityiskohtaista, analysoivaakin tekstiä luvassa!
Tämän lisäksi, mikäli lukijoita jostain putkahtaa, voin tehdä jossain vaiheessa esim. tallipostauksen, varustepostauksen.. Oikein mielelläni, joten kommenttiboksiin saa laittaa toiveita sekä palautteita!

Tässä nyt kuitenkin vähän jotain minusta ja ponistani:
Olen 14-vuotias tyttö ja olen ratsastanut vain nelisen vuotta, mutta kuitenkin koko ajan opetuksessa! Ensimmäiset kaksi vuotta ratsastin lähinnä ponitunneilla Husön Ratsastuskeskuksessa, mutta kahden vuoden jälkeen ratsastin pulitoista vuotta 2-4 kertaa viikossa, kisaten seurakisoja. Tämän jälkeen tuli muutto maalle ja tieto omasta ponista! Käytiin kokeilemassa varmaankin liki 20 eri ponia ja pientä hevosta, ennnenkuin tajusin täydellisen ponin olevan lähempänä kuin saatoin kuvitellakaan, Husössä. Jotkut ratsastajat takuulla muistavat tämän sitruunan, joka kiukutteli vähän kaikille, oli suosittu tunneilla kauniin ulkomuotonsa ja herkkyytensä vuoksi. Helppo se ei kuitenkaan ole.

Kun poni, siis Promis, eli Ralli tuli minun mukanani tänne maalle, ei homma alkanut kovin hyvin; satulaa ei löytynyt, kengät irtoili, poni ontui väärästä kengityksestä... Ekoista kisoistakin saatiin virhepistesaldo. Heti kun kuitenkin saatiin säännöllistä valmennusta, alkoi homma sujua jo vähän paremmin. Sitten löyty jo satulatkin, saatiin kengitys kuntoon, kiropraktikko kävi ja niksautteli selkää parempaan kuntoon.
Sain myös kuulla, että selkä ei parantuisi kunnolla, ellei poni oppisi kulkemaan kunnolla. Tästä alkoikin suuriin urakka; pelkkää työtätyötätyötä joka ei aluksi tuntunut edes tuottavan tulosta. Sitten tuli Tuija Tuominen, iski ohjat 10cm lyhyemmiksi, ja siitä se sitten lähti. Kaikki ihanat, rakkaat opettajat auttoivat hirmuisesti, että on päästy edes tähän asti.
Huippua kyllä, että ollaan jo 6kk edetty näin huikeasti!
Koulupuolen edistystä:
Ja tää on aika huimaa! HUI  : D on hienoo huomata, mistä ollaan lähetty, ja missä ollaan nyt!


Estepuolikin alkoi vähän nihkeästi, kun ponilla oli ollut hyppäämistaukoa. Sitten tuli vielä kehiin mun oma jännitys, huonot estekädet ja pam, soppa valmis! Poni alkoi vähän kieltelemään, kun minä en pitänyt tuntumaa loppuun saakka. Yritettiin sitä 80cm kisata epätoivosesti ja MONTA MONTA hyvää rataa tuli, joissa kuitenkin oli se 4 virhepistettä. Sitten käytiin vierailemassa Husössä, ja napattiin 80cm tyyliarvostelusta 3.sija! Se on tähän menessä paras kisarata, sillä siinä pääsin hyvin hyppyihin mukaan, josta on siis tullut pienoinen ongelma... ja näin (: Myös Rautalammilla käytiin hakemassa 80cm 4.sija!
Nyt innolla uusiin haasteisiin kevätpuolella, toivon mukaan paremmalla menestyksellä ; ) Estevalmentajia on monia, mutta pääsääntöisesti mr. Backlund (etunimeä en muista, on siis Sanna Backlundin mies : D ) Pekka Larssen sekä oman kotitallin valmentaja.
Voisin vaikka joskus tehdä valmentajapostauksenkin : D
Sitten vähän estekehitystä! (huom; vasemmalta ylin kuva on otettu kait 2011 keväällä : D)


en nyt enempää teitä tylsistytä, vaan kirjotan myöh. lisää! Kuitenkin viikonloppuna on Larssenin estevalkut, ja perjantaina Tuijaa, joten paljon on kerrottavaa + videomatskua!

ps: tähän loppuun linkki tässä jokin aika sitten tekemääni videoon:
http://www.youtube.com/watch?v=sCcf6DId66Y&context=C3460fecADOEgsToPDskJHBYl7u18QRivdJ2kQg8mc

1 kommentti:

  1. kiva postaus, ja heti lukijaks! (: mut käys tsekkaa munki sivut! (: www.life-goes-on.blogspot.com

    VastaaPoista